Banner

Onder de aandacht:

PR+172R-ZW Sanmedi PROFILO+ douchezittingPR+172R-ZW Sanmedi PROFILO+ douchezitting
Sanmedi PROFILO+ opklapbare douchezitting met rugleuning en armleggers, hoog-laag verstelbaar, geschikt voor plaatsing aan een horizontale rail, aluminium, ZWART. Horizontale rail bijbestellen.
CPV 301 Closomat closetcombinatieCPV 301 Closomat closetcombinatie
Closomat PALMA VITA, closetcombinatie met onderdouche en föhn, staand model, WIT
TL-240 TL-240
Sanmedi elektrisch in hoogte verstelbaar toilet, geschikt voor opbouw, inclusief toiletsteunen. Verstelbaar tussen 400-750 mm, inclusief Geberit inbouwreservoir, exclusief toiletpot. Ook geschikt voor douchewc, de aansluitset hiervoor apart bijbestellen Optioneel: kantelsysteem voor de toiletpot, TL-1102. Verstelbereik: -2 tot +10 graden

 

Foto: Sander van der Borch

Met dank aan Frederique Hollenberg


Sanmedi is vanwege haar expertise, gevraagd te participeren in een Europees AAL onderzoek naar de beschikbaarheid van toegankelijke toiletten in (semi) openbare ruimtes. De werknaam van dit kleine voorbereidende onderzoek is Toilet4me. Wij zijn natuurlijk super trots op onze deelname!


Misschien lijkt het voor een buitenstaander niet zo belangrijk om te melden, maar de praktijk blijkt anders.


Door de overname van Sanmedi bv begin dit jaar, is het team in samenstelling en grootte veranderd. Nieuwe en oude werknemers en een nieuwe directie die aan elkaar moeten wennen, hun plekje in het team moeten vinden. Allemaal mensen met een eigen visie, eigen manier van werken, eigen doelstelling en allemaal met hun eigen waardevolle kennis.


Dinsdag 13 november 2018, hotel van der Valk in Vught (’s-Hertogenbosch).


Een veranderende wet- en regelgeving en een steeds kritischer wordende belanghebbende vraagt om een nieuwe aanpak. Deze nieuwe aanpak is de reden dat WMO Consulenten Nederland jaarlijks meerdere bijscholingsdagen organiseert.


Sanmedi bv was dit jaar ook bij deze dag aanwezig. Onze adviseurs hebben diverse workshops bijgewoond en hebben de consulenten bij kunnen praten over onze manier van werken en over de mogelijkheden van onze producten.
 


Langer zelfstandig thuiswonen. Een kreet die je steeds vaker hoort, maar welke de laatste tijd steeds meer ter discussie staat.
Langer thuis mogen wonen en zo zelfstandig mogelijk in het gezinsleven kunnen participeren. Dat is natuurlijk heerlijk. Niet hoeven te verhuizen omdat het huis niet geschikt is voor aanpassingen. Niet in een verpleeginstelling te hoeven gaan wonen voor betere zorg buiten je gezin om.
En dat kan uiteraard ook. 


Dat is de vraag die veel mensen zich stellen als ze onderweg zijn. Met zo’n 6400 openbare toiletten is het aanbod te klein voor het aantal inwoners en bezoekers van ons land.


Superfris het toilet af dankzij de Closomat CPV-301 met de douche-föhnfunctie én de sta-oplift TL-100

 

20 maart 2018 - Door: redactie Scouters


De opvolger van de Sanmedi Circumani 6000+ is vanaf heden leverbaar!

De Sanmedi Circumani 6500 serie is een welkome aanvulling op ons assortiment.


De servicebussen en andere bedrijfswagens zijn keurig voorzien van een herkenbaar logo en QR-code.
Met dank aan M-line binnen- en buitenreclame Uitgeest!


Vanaf heden zijn de volgende artikelen niet meer leverbaar


Onze expertise op het gebied van langer zelfstandig thuis wonen, is ook internationaal niet onopgemerkt gebleven. 


Geachte relatie,
 

Graag brengen wij u op de hoogte van de recente ontwikkelingen binnen Sanmedi B.V.
 


Het management van Profilo Smart uit Ierland laat weten dat er mogelijk problemen zijn met armleggers die verkocht zijn in de periode van 2012 tm oktober 2016. Er zal contact gezocht worden met bedrijven en instellingen die armleggers hebben afgenomen in deze periode.


Het spoelen met water na de stoelgang wordt in veel landen als heel normaal beschouwd. In landen rond het Middellandse Zeegebied en in Azië wordt het gebruik van toiletpapier als onhygiënisch ervaren. Ook in Nederland is de zogenaamde douchewc in opkomst en wordt het aanbod steeds groter. Is de douchewc in Nederland geïntroduceerd als hulpmiddel voor de aangepaste markt, ondertussen neemt deze zijn plek op de luxe markt ook steeds meer in.


Sanmedi bv gaat met de tijd mee. Om beter en sneller te communiceren met relaties introduceert Sanmedi de SANMEDI APP.

 

SANMEDI-APP-100x100.jpg

 

De SANMEDI APP is gratis te downloaden.

1.Appstore.png
Download de SANMEDI APP voor de Apple iPhone, iPad of iPod hier.
1.GooglePlay.png Download de SANMEDI APP voor de Google phone of Android tablet hier.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de SANMEDI APP, neem dan alstublieft contact met ons op. U kunt dat doen via het informatie aanvraag formulier.


Hoe goed een apparaat ook is, er komt een moment dat er service aan nodig is.
Om de service aanvraag snel en efficiënt te laten verlopen heeft Sanmedi de online servicemodule geïntroduceerd.


CLOSOMAT is een van origine Zwitsers product, dat meer dan 50 jaar op de markt is. Sanmedi bv is al ruim 30 jaar importeur van deze automatische closetcombinaties. CLOSOMAT levert producten, waarbij veiligheid, persoonlijke hygiëne en comfort gecombineerd worden in luxe en aan deze tijd aangepaste toiletcombinaties.

 


Het spoelen met water na de stoelgang wordt in veel landen als heel normaal beschouwd. In landen rond het Middellandse Zeegebied en in Azië wordt het gebruik van toiletpapier als onhygiënisch ervaren. Ook in Nederland is de zogenaamde douchewc in opkomst en wordt het aanbod steeds groter. Is de douchewc in Nederland geïntroduceerd als hulpmiddel voor de aangepaste markt, ondertussen neemt deze zijn plek op de luxe markt ook steeds meer in.


Het Sanmedi sta-op systeem is een eenvoudige, functionele oplossing voor personen die moeite hebben met zelfstandig gaan zitten en opstaan van het toilet. Deze lift ondersteunt een natuurlijke sta-op beweging, door de gebruiker langzaam op en van het toilet te tillen met gebruik te maken van de schakelaar in de armsteunenProfilo Smart; onbegrensde flexibiliteit bij aangepaste badkamers

Het uitgangspunt van het Profilo Smart systeem is de wandrail. Aan deze rail kunnen de producten eenvoudig, zonder gebruik van gereedschap, worden aangehangen of weggehaald. De producten van Profilo Smart kunnen op deze manier én in hoogte versteld worden én zijwaarts worden verschoven. Doordat de producten weggehaald kunnen worden, kan dit ruimte besparen, de producten kunnen eventueel elders ingezet worden wat kostenbesparend werkt en door ze helemaal weg te laten is de ruimte ook inzetbaar voor gebruikers die ze niet nodig hebben en ook niet geconfronteerd worden met aanpassingen.Bij zware belasting, bijvoorbeeld door het maken van een zijwaartse transfer vanuit een rolstoel, komt er veel kracht te staan op de scharnieren van een closetzitting. Het gevolg hiervan is losraken aan de achterkant van de zitting en schuiven over het keramiek aan de voorzijde. Sanmedi biedt hier een oplossing voor.


De filosofie van Aqualine en Sanmedi

Aqualine producten zijn gemaakt van degelijk en sterk materiaal volgens Scandinavische normen en uitstraling. In de Scandinavische landen gaan ze er vanuit dat een aanpassing noodzakelijk is voor alle personen in een huisgezin, niet alleen diegene met een lichamelijke beperking.


Er komt een moment dat het gaan zitten op of opstaan van het toilet meer moeite gaat kosten.
Een verhoogde toiletpot biedt vaak uitkomst, maar er zijn ook alternatieven op de markt leverbaar.

Als het een tijdelijke voorziening betreft, dan is het plaatsen van een verhoogd toilet vaak te kostbaar. Een verhoogde (opleg) zitting zou in dat geval een betere oplossing bieden. 
De oplegzittingen zijn ook handig om mee te nemen op vakantie of op visite. Dit geeft meer bewegingsvrijheid aan een soms lastige beperking.
 


Het assortiment van Sanmedi Basic bestaat uit handgrepen en toiletsteunen met een veilig stroef oppervlak, leverbaar in verschillende materialen en maatvoeringen.


Sanmedi Profilo bestaat uit fraaie producten voor de badkamer, die veilig, hygiënisch en comfortabel zijn.


Sanmedi bv is importeur van PBA, een uitgebreid zeer luxe assortiment aangepast sanitair voor o.a. badkamers en toiletruimtes. 

  
  
 


De Sanmedi Solo toiletlift is een eenvoudige, functionele oplossing voor personen die moeite hebben met zelfstandig gaan zitten en opstaan van het toilet. De door een accu aangedreven lift ondersteunt een natuurlijke sta-op beweging, door de gebruiker langzaam op en van het toilet te tillen met een simpele druk op de knop.


Sanmedi Style bestaat uit stijlvolle producten met een zeer luxe uitstraling, geschikt voor zowel in de thuissituatie als in openbare gelegenheden.
 
De Sanmedi Style handgrepen kunnen worden belast tot 150 kg en zijn eenvoudig te monteren. 

Handgrepen zijn leverbaar in de lengtes 35 cm, 45 cm. 55 cm en 65 cm.
De hoekhandgreep heeft een bocht 135° en een lengte van 110 cm. 
   

  


  
 

 


Het nemen van een bad kan naast een ontspannen gevoel ook een therapeutische werking hebben op bijvoorbeeld spieren. Voor diegenen die moeite hebben met in en uit het bad stappen, biedt de Sanmedi Aquila badlift een uitkomst.

 


Het verzorgen van een stoma vraagt om de nodige zorgvuldigheid. Om de stomadrager daarbij behulpzaam te zijn, is een comfortabele stomatoilettafel ontworpen. Deze tafel vereenvoudigt de verzorging van de stoma en biedt optimale hygiëne.

 


Looking after a stoma requires quite a lot of attention. To make things easier for the stoma user, a comfortable washbasin has been designed. This washbasin is an excellent aid for stoma users and offers optimal hygiene.